search
top

“Янтра днес”: Момичето на Обама в щаба на Борислав Цеков

в.”Янтра днес”: Мажоритарният кандидат на НДСВ за предстоящите избори Борислав Цеков представи пропорционалната листа на партията.
Това е първата пресконференция на нашия екип, защото НДСВ тук има общото разбиране и воля да работи, като екип, не просто като листа за изборите, подчерта Цеков. За себе си той каза, че е юрист по професия и образование, вкарал над 30 закона в Народното събрание по време на първия си мандат 2001-2005 г.
Най-много се гордея със Закона за Българската православна църква, уточни той. Като действащ политик трябва да бъда част от новите площадни пространства, каквито в момента са социалните мрежи, фейсбук, блоговете и интернет като цяло, каза Цеков.
Втори в листата след него е търновецът Георги Евгениев. Той е завършил ВВОУ “В. Левски” и един от организационните дейци на НДСВ на национално ниво. На трето място в листата на партията е Тошко Никифоров, най-успешният областен управител, по думите на Борислав Цеков. След него е Гергана Трифонова, също с опит като областен управител, в момента съветник на министър Николай Василев.
От квотата на българските зелени в листата е Огнян Ганев, следван от преподавателя в стопанската академия Свищов Валентин Димитров. Зам.-кметът на Полски Тръмбеш Тотка Янева е седма в листата на НДСВ, следвана от младия предприемач Огнян Ванчов. Шефът на фен клуба на “Етър” Венелин Русанов е на девето място в листата.
На 10-а позиция е зам.-кмета на Златарица Веселин Чанев. След него в листата е електроинженерът Никола Николов, следван от павликенското представителство в лицето на Петър Стоянов. Общинският координатор на партията в Горна Оряховица Поля Стефанова също е част от листата, следващият човек от кандидатите за депутати също е от Горна Оряховица, това е Даниела Калчева. На последна позиця е литераторката Валентина Дянкова.
Ние залагаме на четири приоритета в тази кампания, подчерта Цеков. Това са икономически решения за излизане от кризата, подобряване на качеството на живот, здравеопазване, образование и околна среда. Живот по правилата, който е приоритет, свързан със съдебната реформа и сигурността. Подкрепа за семействата и младите хора.
Мажоритарният кандидат Борислав Цеков заяви, че има две лични цели. Първата е да подсили политическото представителство за лобиране за по-високи бюджети на общините. Втората е Велико Търново да се превърне в европейска културна столица, което ще допринесе за развитието на културния и поклонически туризъм, което пък ще се отрази на стандарта на хората.
Предизборната кампания на НДСВ стартира тази вечер пред паметника Майка България, където концерт ще изнесе и Вип брадъра Милко Калайджиев. Въобще в нашата кампания ще има много музика и усмивки, уточни Цеков.
“България има личности” е логото, с което тръгваме в тези избори, и то подчертава на какво залагаме, каза още той, като центриска партия залагаме на увереността и градивността, затова не си търсим врагове, заяви по време на представянето мажоритарният кандидат на НДСВ.
По-късно той представи и координатора на щаба на партията във Велико Търново. Това е Йорданка Евгениева, която помагаше на Обама по интернет по време на предизборната кампания в САЩ.

Марина ПЕТРОВА

top
tumblr visit counter