search
top

Да дадем достоен отпор на всяко празнично вероломство

От Щаба:

Дорогие,
Тук, в сумрачната землянка на неколкостотин метра от фронтовата линия, с тревога и едва стаено революционно възмущение, следим ескалацията на празничните манипулации, които се изливат върху прогресивната световна общественост.
Международната реакция и нейните глашатаи са впрегнали цялата си мракобесна пропагандна машина, за да отклонят вниманието на широките народни маси от бедственото положение на пролетариата, обикновеното селячество и трудовата интелигенция.
Наш революционен дълг е да дадем достоен отпор на това празнично вероломство, като такова! Ето някои заръки, които Ръководството, един вид отправя към всички труженици, за да посрещнем тези трудни мигове с челични юмруци и корави сърца:

- Пресичайте всяка празнична глъчка с отривисти възгласи срещу дребнобуржоазната развала и битовото разложение.
- Разобличавайте гневно Дядо Коледа и неговото обкръжение, като лакеи на най-реакционните империалистически кръгове, които не се свенят с фиктивната си пощенска кутия в Лапландия да събират личните данни на дечицата от целия свят за целите на идеологическата диверсия.
- Осмивайте злъчно лицемерното изобилие на празничната трапеза, припомняйки на заблудените злочестата съдба на хилядите знайни и незнайни герои, паднали в борбата с капитализЪма.
- Периодически и безжалостно прекъсвайте безгрижните празнични разговори с избрани цитати, разкриващи разрушителната сила на частнособственическата страст в романа „Снаха” на Г.Караславов, както и с други подходящи стихотворни елементи, като например „И лучец еж, водица пий – И пак поглеж! Дий… Дий, воле, дий!” – за да покажете със силата на художественото слово, че при капитализЪма няма празници, а безпощадна експлоатация.
- Не допускайте метастазите на буржоазната пропаганда да опорочат домашното ви огнище посредством телевизионни програми. Колчем някой щракне туй устройство адово – дистанцията на телевизора – бъдете безкомпромисни! Пуснете на „mах” предварително заредена и прослушана (гответе се за евентуални провокации!) аудио-касета със съветски военни маршове и народен фолклор. Редувайте „Ставай страна огромная” с китка народни песни, жалеещи за трудното житие на селските труженици. Преценете реакцията на околните и ако усетите нова склонност към буржоазни глезотии, немедлено запейте „Союз нерушимьй, республик свободний”. Ако у вашите гости и близки това събуди нездраво ожесточение – разкъсайте жертвено риза и изревете право в лицето на самозабравилите се елементи – „Стреляй гад!”. После мълком изяжте порязаница хляб, празнично натопена в слънчогледово олио и поръсена с щипка червен пипер, отминавайки с демонстративна погнуса лозовите сърми, витите баници и другите коледни кулинарни безумства.
- И най-важното – бъдете бдителни!!!

Нека превърнем тези кратки напътствия от нашето Ръководство в нашите словесни „Катюши”, в нашият мощен ответ на лукавите коледни песнички, които лъжовно възхваляват витрините „блескави” на стенещите от капиталистическия гнет западни столици.
Не на вероломството!
Не на коварството!
Да живее Идеала! И ние покрай него!

Докладвах,
Боевой

top
tumblr visit counter