search
top

Топлинната мафия пак залива София с рекетьорски сметки?

Вальо Топлото няма изгледи да влезе “на топло”, но софиянци отново са залети с т.нар. изравнителни сметки, стъкмени от топлинните счетоводители. Както неведнъж са доказвали технически компетентни и добросъвестни хора, тези сметки много често са неверни и с тях гражданите са рекетирани да плащат за топлоенергия, която въобще не са потребявали. Всичко това се обосновава с една наукоподобна “методика”, съчинена не за да се изчислява реално потребената енергия, а да се връзва бюджета на топлофикацията – прочети тук и тук също. Продължава и рекетът с т.нар. сградна инсталация, която е също толкова обоснована, колкото ако кръчмите започнат да искат такси от минувачите, че им мирише на кебапчета.

Докато тази измамническа система не бъде премахната най-добре е и при най-малкото съмнение, че ви лъжат със сметките за парно да преустановите плащанията – нека топлофикацията ги докаже в съда. С други думи – да бъдем европейци и да защитаваме правата си!

P.S. Напоследък чух и за друга потенциална далавера на фирмите за дялово разпределение. Предлагат топломери с дистанционно отчитане. Според мнения, които прочетох из интернет форуми това отваря нови възможности за мошеничества, защото ако сега потребителят поне може да гледа в ръцете какви показания вписва в “тефтера” си байчото от топлинното счетоводство, то при това дистанционно отчитане този физически контрол отпада. Така фирмите за дялово разпределение могат да манипулират показанията на уредите както им скимне.

Първия Български Бутон за споделяне


top
tumblr visit counter