search
top

За убийците на Георги Марков и техните хрантутници

Бившият шеф на външното контраразузнаване на КГБ ген. Олег Калугин обяви пред Дарик радио, че убийството на писателя Георги Марков е поръчано лично от Тодор Живков, като дъщеря му Людмила Живкова е участвала също във вземането на престъпното решение – прочети тук.

И се сещам, че никога не съм виждал някое гневно излияние за това височаеше замислено и поръчано убийство от цялата кохорта социнтелигенти. Къде е лицемерното ви морализаторстване, драги ми дежурни интелектуалци, които се хрантутехте и умилквахте около живковия режим, а някои и лично около Людмила Живкова? И ги венцехвалехте угоднически, така както само вие можете. Къде е моралното ви отвращение към Живков и малоумната му щерка, господа социнтелигенти – Светлин Русев, Лeвчев, Стефан Цанев, Недялко Йорданов и пр. сладкодумни гости на държавната трапеза… Няма такова. Напротив, ако се съди по “възвишените” ви оценки, годините на брежневския застой са едва ли не “културен разцвет” за България.

Тези въпроси не задавам само аз, а всеки, който ненавижда подлизурското клечане около паниците на всяка власт, на което въпросните “титани на духа” отдавна са се превърнали в символ… Те никога няма да получат смислен отговор. Защото това би означавало тези люде да се отрекат от себе си…

P.S. Чета днес, че Недялко Йорданов писал в някой от своите наивистични текстове през 1999 г. по адрес на Иван Костов, че държавата ни щяла да влезе в ЕС след “четвърт век”. Та, отново благодарих Богу, че това никога не е зависело от хора с текезезарско-съветското мислене на Йорданов, Цанев и пр., защото тогава и след сто години не бихме влезли в ЕС. А пък в НАТО никога.


Първия Български Бутон за споделяне


top
tumblr visit counter