search
top

ВСС устоя на корпоративно-политическия натиск

Изборът на г-н Лозан Панов за председател на ВКС трябва не само да бъде поздравен, но и да се каже на висок глас неговото истинско значение. А то е, че ВСС устоя на безпрецедентния опит да бъде притиснат до стената и манипулиран от корпоративните интереси на олигарха Иво Прокопиев и неговите обръчи от медии, марионетни НПО и сателитни политици.
В пореден опит да превземат на абордаж съдебната власт предствителите на посочената корпоративно-политическа групировка изкараха буквално “по ведомост” всичките си хранени хора. То не беше истерия, то не беше чудо! “Аргументите” им срещу легитимния и естествен избор на Панов са откровено малоумни. Особено комична е опорната точка, която старателно сричат – изборът, видите ли, бил предрешен. Ами, разбира се, че е предрешен, щом има фаворит по доверие сред кандидатите. Като играят “Реал Мадрид” и “Чепинец” има ли фаворит? Има, естествено! Мачът е предрешен. Победа “Чепинец” ще е изненада. И в крайна сметка, когато “Реал” спечели мача, за който предварително е ясно, че ще спечели, това не означава, че играта не е била честна…
Изборът е и звучен плесник за правосъдния протестър Иванов, който доказа и за слепите, че е просто маша на частни интереси, които се крият иззад пороя чиновнически клишета, наричани за благозвучие съдебна реформа.
Пред новия председател на ВКС стои тежката задача да засили имунната система на съда спрямо подобен натиск.
Прочее, много поздрави на френския посланик!

top
tumblr visit counter