search
top

Гласувайте със сметкита за тока!

Днес искам да ви кажа – оставете партийни пристрастия или недоволства. Гласувайте със сметките за ток.
Формално има много партии, но всъщност са само две.
Едната е партията на високите цени на тока и на монополите. Това са ГЕРБ, Реформаторския блок и олигарсите, които стоят зад тях с подопечните им медии и НПО-та. Четири години те вдигаха цените на тока и слугуваха на монополите. Докато хората започнаха да се самозапалват и народът излезе на улицата, за да ги свали от власт. Вижте първата работа на тяхното службашко правителство – обяви, че ще вдигне тока с 50 %, вече увеличи цената с 10 %, спря проверките срещу ЕРП-тата. EVN съди България за 1 милиард и получава политически чадър за това от Реформаторския блок, който е издигнал за кандидат в нашия 24 МИР бившият шеф и лобист на EVN Трайчо Трайков.
Цените на тока са прекомерно високи не поради пазарни причини, а защото Иван Костов и тези, които днес са се нарекли „реформатори“, ни заробиха да субсидираме от джоба си производството на двата американски теца в „Марица“. И защото ни принуждават да плащаме от джоба си печалбите на фотоволтаиците, докато цяла Европа вече им налага ограничения и сурови данъци.
От другата страна е партията на борбата срещу монополите – БСП лява България – широка коалиция с участието на граждански движения и личности, които от години се борят срещу монополите. Разлята вода воденица не кара! Обуздаването на монополите е по силите само на голяма партия и широко обединение около нея. С всичките си кусури и грехове – именно левицата и нейните съюзници винаги са били бариера срещу цените на тока.
Гражданският натиск върху ДКЕВР е много важен. Но само това не е достатъчно. Има нужда от опитни, компететни и безкомпромисни хора вътре в парламента, които знаят как да отстояват гражданските позиции със закони и гласувания.
Затова, нека независимо от партийни пристратия, на 5 октомври гласуваме със сметките за тока и да нанесем удар на партията на високите цени и монополистите.

top
tumblr visit counter