search
top

Истерясал протестър зове за насилие

Ето поредния пример за “новия морал” на “ранобудните” морални скопци – фашизоидните призиви за насилие:

Хаштаг-BG: Колебаехме се дали да публикуваме този апел, който един от активните протестъри и “ранобуден студент”, Манол Глишев публикува във Фейсбук профила си. Заради омразата и призивите за насилие думите му са сравними с крайните националистически изригвания за саморазправа с малцинства и имигранти, при които може да бъде оправданo известно самоцензуриране от страна на медиите. Решихме обаче, че е важно подобни противоконституционни и престъпни призиви публично да се разобличават. Още повече Глишев вече е публична личност, обръщението му е отправено до неограничен кръг лица чрез Фейсбук настройка “публично”, а също така е и активен блогър.

Според юристи с думите си Глишев рискува да попадне под ударите на наказателното законодателство и по-специално на чл. 320 в Глава Десета на Наказателния кодекс, посветена на престъпленията против реда и общественото спокойствие. Според този текст, ”който явно подбужда към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин, се наказва с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от това, предвидено за самото престъпление.”

Ето и пълният текст на призива без редакции :

“Украинците и турците знаят как и защо се протестира. Българите се оказват мишоци. Срамота. “Мирен протест”, “не на насилието”, “сакън да не стане кръвнина”, “провокатори”, “полицията е с нас”, “диалог”, “ама какво следва”, “оставката не ни е цел” и други малодушни приказки се чуват, докато проклетата власт ни се качва на главите. Цялият състав на 42-то “Народно” събрание е за затвора, а конкретно кабинетът, част от банкерите и всички парламентарно представени партийни шефове – за адски дълъг срок. Това без сблъсъци с миризливата милиция не може и няма да стане. А ако не стане, тук ще си бъде губерния, от която всичко свестно ще се изнесе. Който твърди друго, волно или неволно вреди на България, защото с мирни протести се докарахме доникъде. Точно така, съзнателно и публично приканвам към насилие срещу така наречената “държава” и нейните представители като единствен изход от безизходицата в страната. И не, не уважавам българските органи на реда, воглаве с гнусния Йовчев и сродния му Цецо Цветанов. Тук-таме по случайност е останал по някой нормален полицай, който направо трябва да напусне отвратителното си работно място.”

top
tumblr visit counter