search
top

Опровержение

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

ДВИЖЕНИЕ „МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ” НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРОФ. ДИМИТЪР ИВАНОВ И НЕГОВИТЕ ПРЕТЕНЦИИ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР

В последните часове се появиха медийни публикации, според които „граждански организации са подкрепили кандидатурата на проф. Димитър Иванов за служебен премиер”. Сред тях се споменава и гражданското непартийно Движение „Модерна България”. Тези твърдения, откъдето и да произлизат НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА.

Движение „Модерна България” не подкрепя нито възгледите, нито кандидатурата на проф. Димитър Иванов. Никога и по никакъв повод Движението не е изразявало отношение, а още по-малко подкрепа за подобна кандидатура.

Движение „Модерна България” не участва в каквито и да било консултации, свързани със съставянето на служебен кабинет от президента Плевнелиев.

„Това се нескопосани опити на самия проф. Иванов и на кръговете, които стоят зад него да яхнат справедливото гражданско недоволство. Няма да допуснем някой да спекулира с името и авторитета на Движение „Модерна България” за свои политикански цели”, подчерта Борислав Цеков, един от идеолозите на гражданското непартийно Движение „Модерна България”.

top
tumblr visit counter