search
top

Двойни стандарти

LeG.gif Тези дни се развихри доста странна истерия около биографията на водачката на жълтата листа Биляна Раева. Биографията и била напудрена, била неопитна, стажът й в Европейската комисия се бил състоял само в носене на кафета на еврокомисарите…
Не я познавам. И не ме интересува дали биографията й е поукрасена или не. Питам се обаче защо към нея има такова направо унизително отношение? А в същото време няма и помен от подобни коментари за други от вече оповестените водачи на листи за евроизборите. С какво е по-впечатляваща, например, биографията на Кристиян Вигенин в сравнение с въпросната Раева? Защо тогава има такъв двоен стандарт в оценките? Всъщност знам отговорите на тези въпроси. Но това не е важно. Ето двете официални биографии. Всеки да прави изводите си сам:
Биляна Раева:
Живяла във Варна, София; Италия (1 г.), Полша (6 г.), Испания (3 м.), Холандия (1 г.) и Белгия (5 г.).
Магистър по икономика, международни политически и икономически отношения – Полша; следдипломна квалификация по международни и европейски въпроси и управление –  Холандия.
Директор на дирекция “Управление на проекти и програми” в Министерството на държавната администрация и административната реформа.
Владее английски, полски, италиански, френски, руски и испански език
Богат опит в работа с институции на Европейския съюз, включително 5 години в Брюксел
Кристиан Вигенин:
През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, а през 1998 г. се дипломира в Университета за национално и световно стопанство, специалности “Международни отношения” и “Макроикономика”.
В периода март 1999 – март 2001 г. Кристиан Вигенин е старши експерт в отдел “Европейска интеграция” на Агенция “Митници”, а от март 2001 г. започва работа в отдел “Външна политика и международна дейност” на ВС на БСП. Понастоящем ръководи на обществени начала направление “Външна политика и международна дейност” на ВС на БСП.

Обратно в заглавната страница 

top
tumblr visit counter