search
top

Що за съветско нахалство?!

Изявленията на българския премиер и на американския посланик в София, че се водят неформални разговори за участието на България в системата за противоракетна отбрана на НАТО, поизнервиха кремълските апаратчици в Москва. В пристъп на незаглъхнали имперски комплекси, външният министър Лавров заяви, че бил чакал обяснения от България!? Съветският, пардон, руският посланик Рогозин пък избълва в Twitter порция заплахи в стила на ранния Берия: “Ето я и България. Усещам, че това няма да свърши с нищо добро за Европа . . . Българите са ни братя, но в политически смисъл понякога не подбират. И в двете световни войни воюваха срещу нас, но после бързо се ориентираха. Може пък и сега да се ориентират вярно и бързо? Просто няма как три пъти поред да настъпят една и съща мотика!”

Остава само да ни заплаши, че ако не мислим като кремълските мотики, ще ни устроят някой “Гулаг” или пък както правеха в съвсем недалечното тоталитарно минало кръволоците от Кремъл – ще обявяват несъгласните с тях за луди и ще ги затварят в псхиатрии…

Какви “обяснения” си позволяват да искат политическите наследници на най-човеконенавистния режим в новата история на света, брутално отнел живота на повече от 30 милиона души и погазил правата и свободите на десетки милиони из целия свят?!

Въобще, що за съветско нахалство?!

top
tumblr visit counter